Historien bak Green Racing

- som kommer utelukkende av lidenskap for bilsport!

Gründerne bak verdens første elektriske Crosskart har over 20 års fartstid innen bilsporten i ulike engasjement. Atle og Frode Skaar er to brødre med en unik lidenskap som har ført til mange lange dager, og mye frustrasjon. Når man har lite penger til rådighet, og enormt pågangsmot blir man kreativ. Vi skulle starte med prøvekjøring i Crosskart, og fant raskt ut at giring var utfordrene for de fleste den første gangen.

Med to pedaler var det alternativ å bygge en Crosskart Mini, der man selvfølgelig kunne gjort om dreving til høyere hastigheter for eldre. Men tanken om å lage en elektrisk Crosskart snek seg inn tidlig i 2017, og etter mye "googling", og lange møte med våre ingeniører, deriblant Martin Schanche fikk vi prototypen klar.

Atle Skaar, en av de to gründerne brukte mange timer i Prototypen før vi lanserte den som E-CROSS i Mini utgaven! Vi kan røpe at vi har løsningene til å lage en voksen event kart også, men vi må ta steg for steg.

Fra vi fikk ideen og til vi bestemte oss, gikk det fra tegnebordet til prototype og lansering på "rekordtid". Vi tok utgangspunkt i en svensk kart, fra LH Racing for å spare tid, Senere gjorde vi også en avtale om å fortsette å bruke dette karosseriet vi synes var kult, og akkurat hva vi ønsket i den første "Mini-modellen".

Enorme investeringer ble gjort i 2017 og 2018, og det gikk fryktelig ut over nattesøvnen.

Men vi klarte det, lanseringen skjedde under VM i Rallycross på Lånkebanen 7. juni 2018. Det var en forferdelig periode, alle pengene var brukt opp og tiden i eget firma ble prioritert på E-CROSS. Utrolig nok klarte vi oss gjennom det første året, og vi opplevde mye støtteerklæringer som overveiet at prosjektet var på randen av konkurs allerede før lanseringen.

Høydepunktet var når vi sto til start i SM Finalen i Crosskart på Haninge med verdens første elektriske Crosskart  i september 2018.

- en kart bygget av to brødre i en garasje i Østfold full av lidenskap!

Løpet gikk perfekt og vi fikk bevist at vi kunne tilpasse oss på hastighet mot bensin kartene. Dette var viktig for oss, E-CROSS skulle ikke ha en fordel i prestanda mot de andre førerne. Vi har selvfølgelig mange fordeler med E-CROSS, men det er av andre årsaker.

Karten vår har minimalt med vedlikehold og driftskostnader. Naturlignok svært lite støy, noe som gjør at vi kan kjøre nærmere byer og større tettsteder.

Jobben har fortstt i 2019, men da har det også vært lagt mer arbeid i det som faktisk gir penger, den daglige jobben med www.fartogspenning.no. Nå har vi har kommet inn på rett spor, men må ta det i vårt tempo økonomisk.

Målet var hele tiden å ha 5 stk E-CROSS karter ferdig 1. halvår 2020. Desverre satte "Koronaviruset" en effektiv stopper for dette, og vi tar nå tiden ti hjelp (da også inntektsgrunnget forsvant over natten i eget selskap, www.fartospenning.no).

Fortsatt har vi ingen partnere eller investorer i prosjektet, men lidenskapen har vi mer enn nok av.

- derfor ser Green Racing prosjektet dagens lys fra 2020!

Petter Solberg som ofte har uttalt seg positiv til elektrisk bilsport tok turen innom oss på Oslo Motorshow. Vi sto på standen til Norges Bilpsortforbund, noe som viser at prosjektet blir tatt seriøst, og er bærekraftig for fremtiden. Over 500 barn fikk prøvesitte i vår E-CROSS, og forhåpentligvis vil vi møte på noen av disse igjen i fremtiden.

Vi har startet Green Racing Klubb og innviterer nå alle fra 5 år og oppover til å bli medlem fra 2020. Sammen kommer vi til å reise rundt på lokale arrangement å tilby lek og moro (oppvisning). Målet med prosjektene er selvfølgelig å ha noe for alle aldersgrupper på sikt. Vi kommer til å legge ut mere informasjon fortløpende på Green Racing, samt på www.greenracingklubb.no!

FØLG OSS PÅ FACEBOOK!

E-CROSS ble lansert av Skaar Racing Team under VM runden på Lånke 2018, nå inviterer gründerne medlemmer inn i Green Racing Klubb. Dette er to forskjellige selskaper og selskapsformer, for å unngå misforståelser. Felles for prosjektet er at det skal kunne glede mange barn og unge i fremtiden. Gjennom et fruktbart samarbeide kan vi nå reise rundt på "Norges turné" med våre kjøretøy, forteller Frode Skaar.

-  Vi må være edruelige, det er fortsatt et enormt arbeide som ligger foran oss, men noen dører har åpnet seg den siste tiden. Så gjennstår det å se hva vi kan få til i fremtiden!